Έχοντας την τύχη να ανατραφώ από οδοντοτεχνίτες, ήρθα σε επαφή με το αντικείμενο της Προσθετικής σε πολύ νεαρή ηλικία.
Το γεγονός αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να γίνω οδοντίατρος. Έτσι, μετά το τέλος των σπουδών μου, εργάστηκα για 5 χρόνια, και το 2009 κατάφερα να ξεκινήσω τη δική μου πρακτική στα Χανιά της Κρήτης.

Από τότε, έχω αναλάβει την ανάθεση όλων των οδοντιατρικών εργασιών μου στην Art Dental Lab, η οποία ανήκει στην οικογένειά μου. Η καθημερινή μου επικοινωνία, για επαγγελματικούς λόγους φυσικά, με τον πατέρα μου Μιχάλη και με τον αδελφό μου Αντώνη, είναι εξαιρετική, με δεδομένο το γεγονός ότι η υψηλή ποιότητα των οδοντιατρικών εργασιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνεργασίας μας. Έτσι, τολμώ να ομολογήσω εκ των προτέρων ότι κάθε εργασία που θα αναλάβω θα εξελιχθεί καλά, κάτι το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους οδοντιάτρους.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο πατέρας μου πήρε εμένα και τον αδελφό μου να εργαστούμε σε πολύ νεαρή ηλικία. Έτσι, γνωρίζω εκ των έσω, τι μπορεί να πάει στραβά σε μια οδοντιατρική εργασία και σε τι ένας οδοντίατρος πρέπει να δώσει προσοχή, προκειμένου να βοηθηθεί ο οδοντοτεχνίτης και να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Έτσι, κάθε δυσκολία μπορεί να προληφθεί και συγχρόνως να επιταχυνθεί ο χρόνος παράδοσης.

Antonia Kalogridi, Dental Surgeon, Chania, Crete
Το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο του Αντώνη Καλογρίδη τον βοηθάει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ολοκληρωμένα οδοντιατρικά έργα, ακολουθώντας τους κανόνες της σύγχρονης Προσθετικής.

Αυτό που τον διακρίνει όμως, είναι οι άριστες ικανότητες του να αποδίδει απόλυτη φυσικότητα σε κάθε στάδιο της δουλειάς του.

Irene Christidou, Professor, University of Immobile Prosthetics of Athens
Η συνεργασία μου με τον Μιχάλη Καλογρίδη και την Art Dental Lab ξεκίνησε το 1990.
Η άριστη επικοινωνία μας σε συνδυασμό με την μακροχρόνια εμπειρία του, τον καθιστά ένα σημαντικό σύμβουλο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος που ενδέχεται να εμφανιστεί.

Οι σταθερές ή αφαιρούμενες οδοντικές προθέτικές που έλαβα ήταν πάντα ποιοτικές με υψηλή αισθητική, ενώ η ακρίβεια της παράδοσης ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεργασία μας.

Έτσι, δεν θα μπορούσα να μείνω πιο ικανοποιημένη όταν άκουσα ότι ο γιος του Μιχάλη Καλογρίδη, Αντώνης Καλογρίδης, έχει ακολουθήσει με επιτυχία το επάγγελμα του πατέρα του, με την προοπτική να συνεχιστεί μία λαμπρή πορεία στο έργο του, ως οδοντοτεχνίτης.

Elpida Pipini, Dental Surgeon, Mytilini, Greece
Συνεργάζομαι με την Art Dental Lab για πολλά χρόνια. Η ολοκλήρωση των οδοντιατρικών εργασιών με υψηλή ποιότητα και αισθητική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινής μας προσπάθειας. Επιπλέον, η λειτουργικότητα είναι θεμελιώδης, αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά πιεστικός.
Η αμοιβαία κατανόηση είναι άλλος ένας λόγος για την εξαιρετική συνεργασία μας στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιπτώσεων ασθενών, που απαιτούσαν ειδική φροντίδα.

Θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στην ενότητας της τέχνης για την Art Dental Lab, που αναπτύχθηκε από τον Αντώνη Καλογρίδη, η οποία ολοκληρώνει το φάσμα της συνεργασίας μας.

Έτσι, όταν οι αισθητικές απαιτήσεις του ασθενή-πελάτη είναι οι υψηλότερες σε επίπεδο απόλυτης φυσικότητας, η Art Dental Lab, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, καθώς και την καλύτερη δυνατή δειγματοληψία χρώματος και μέτρησεων είτε στις εγκαταστάσεις της ή στην πρακτική μου, είναι η απόλυτη εγγύηση.

Leonidas Karadimas, Prosthodontist, Glyfada, Greece
Η συνεργασία μου με τον Michael Καλογρίδης ξεκίνησε το 1978. Μαζί έχουμε αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες και περίπλοκες υποθέσεις με έμφαση στην αισθητική, καθώς και τη λειτουργικότητα.
Αυτό που θα ήθελα ευχαρίστως να αναφερθώ, είναι ότι, ως οδοντίατρος για πολλές δεκαετίες, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ο ίδιος την μακροχρόνια αντοχή των οδοντιατρικών εργασιών που πραγματοποιούνται από τον Michael Καλογρίδη και τηνArt Dental Lab.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να τονίσω τη συνέπεια που χαρακτηρίζει την Art Dental Lab, όσον αφορά την παράδοση των οδοντιατρικών εργασιών της, παρά την μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γιο του Μιχάλη Καλογρίδη, τον Αντώνη Καλογρίδη, ο οποίος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Euaggelos Konstantarakis, Dental Surgeon, Chania, Crete
Το 2014, είχα την ευχαρίστηση να γνωρίσω την οικογένεια Καλογρίδη και ιδιαίτερα τον εξαιρετικό συνάδελφο και φίλο, Αντώνη Καλογρίδη.

Το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει το εργαστήριο, καθώς και τον μεγάλο ζήλο του Αντώνη για τη συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη στο εργαστήριό του, ήταν παράγοντες που με εντυπωσίασαν από την αρχή.

Γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα της εταιρείας μας, θα χρησιμοποιηθούν με αγάπη και σεβασμό προς τους ασθενείς και τους συνεργαζόμενους οδοντίατροι του, είναι αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο σε αυτή τη συνεργασία.

Simeonidis Nikolaos, Trainer Ivoclar Vivadent Technical, Dental Vision
H Art Dental Lab του Μιχάλη Καλογρίδη ιδρύθηκε το 1978 και χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά όπως επίσης φέρει και σύγχρονο εξοπλισμό.
Συγκεκριμένα, το 2003, η Art Dental Lab ήταν ένας μία από τις πρώτες εταιρίες που παρήγγειλαν την συσκευή Cad Cam από την Novadental, η συνεργασία των οποίων ανέρχεται στα 32 χρόνια και βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Παραδοσιακά, η Art Dental Lab δίνει μεγάλο βάρος στην υψηλή αισθητική στα οδοντιατρικά έργα της. Βρεθήκαμε σε ευχάριστη έκπληξη από την ενεργή ενασχόληση του γιου του Μιχάλη Καλογρίδη, τον Αντώνη Καλογρίδη, ο οποίος, έχοντας αποκτήσει όλες τις γνώσεις και την εμπειρία του πατέρα του, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά του και το εξαιρετικό ταλέντο του, κατάφερε να μεταφέρει τις οδοντιατρικές εργασίες υψηλής αισθητικής σε ένα νέο ανώτερο επίπεδο.

Τα έργα του Αντώνη Καλογρίδη προωθήθηκαν σε οδοντοτεχνίτες παγκοσμίου βεληνεκούς, οι οποίοι συμφώνησαν ομόφωνα σχετικά με το ταλέντο του.
Αυτά τα έργα παρουσιάστηκαν σε ειδική οθόνη από την Novadental, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες του κεραμικού υλικού. Ο απώτερος στόχος είναι η διάκριση του επιτυχούς συνδυασμού υψηλής αισθητικής με την τελευταία λέξη τεχνολογίας στα κεραμικά υλικά.

ND Novadental